20 mai 2019

Bun venit în spațiul unei rubrici care visează să devină newsletter: ne propunem să adunăm într-un singur *plic* 📩 cele mai importante știri & recomandări de lectură din ultima săptămână. Este vorba, evident, despre un plic cu ștampilă feministă 💌


DISCLAIMER: Starea de luni este o stare subiectivă – selecția este departe de a fi exhaustivă (redacția noastră are actualmente doar doi ochi 👀). Sugestiile și comentariile (constructive) sunt întotdeauna binevenite! 🦋


DE ȘTIUT

  • Vin alegerile europarlamentare. Sondajul IMAS  și cel publicat de Politico și corectat via G4media.ro dau aceleași estimări pentru ordinea de pe podium: PNL, PSD, Alianța 2020. Duminică, în București și alte orașe din țară și diaspora au fost organizate demonstrații pentru a încuraja mersul la vot.


  • ”Pe fondul unei norme ministeriale neclare, zeci de administrații locale au decis că e oportun să trateze cazurile urgente de violență domestică cu echipe mobile de intervenție din care fac parte și slujitori ai Domnului (preoți sau pastori)”. O documentare Să fie lumină + Dela0.ro.


DE FĂCUT

  • Oriunde v-ați afla, vă recomand să ieșiți din casă și să mergeți la vot pe 26 mai. Mișcarea face minuni pentru sănătate!


  • Susțineți îngrijitoarele românce din Austria prin semnarea unei petiții prin care se cer măsuri concrete de îmbunătățire a condițiilor lor de muncă (trebuie să dați scroll pe pagină pentru versiunea în română a petiției).  • Macaz Bar Teatru Coop e un loc foarte special și foarte necesar, care urmează să își închidă în curând ușile pentru că nu i se mai prelungește contractul de chirie. De dragul tuturor pieselor de teatru super-mișto și petrecerilor super-de-neuitat pe care mi le-a oferit sper să strângă suma necesară pentru a se transforma în Macaz Autonom, într-o nouă locație. Vă invit să donați și voi, atât cât puteți, pentru această inițiativă.


  • Tocmai se plimbă prin țară Caravana nesupuselor (ăsta e un mesaj pentru școlărițe – dacă nu mai aparțineți acestei categorii, nu aveți decât să vă ofticați rău de tot sau să cumpărați cartea).


DE CITIT


  • “În poveștile despre orgasmele femeilor nu este vorba doar despre sex, ci despre viețile noastre de familie, iubire, încredere și suferință, despre cum societatea ne modelează intimitatea.” Un articol despre orgasmul feminin, în Scena 9.  • În clasamentul Rainbow Europe 2019, realizat de ILGA-Europe, un ONG care militează pentru drepturile LGBTI, România se situează pe locul 36 din cele 49 de state analizate. Aici puteți citi raportul pentru țara noastră, realizat de Asociația Accept.Sfârșit (cam asta fu)

Şi încălicai p-o samă de dește, să trăiască cine citește 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s