REGULILE GENERALE DE VIAȚĂ ALE LUPILOR — Clarissa Pinkola Estés

Să nu uităm că lucrurile cele mai bune nu pot și nu trebuie să rămână ascunse. Meditația, educația, analiza viselor, toate cunoștințele nu au nicio valoare dacă sunt păstrate doar pentru sine sau pentru un mic cerc de apropiați. Ieșiți deci, ieșiți la lumină, oriunde v-ați afla. Lăsați urme adânci, puteți să o faceți. Fiți bătrâna din balansoar care leagănă ideea până devine din nou tânără. Fiți femeia curajoasă și răbdătoare din Ursul cu luna în piept, care învață să vadă dincolo de iluzii. Nu vă pierdeți vremea aprinzând chibrituri și fantezii, ca fetița cu chibrituri.

Rezistați până îi găsiți pe cei asemenea vouă, precum rățușca cea urâtă. Curățați râul creativității pentru ca Llorna să poată găsi ceea ce-i aparține. Ca și fata fără mâini, lăsați inima răbdătoare să vă călăuzească prin pădure. Adunați, precum Loba, oasele valorilor pierdute și cântați pentru a le readuce la viață. Iertați cât puteți de mult, uitați un pic și creați mult. Ce faceți voi astăzi va avea o influență asupra urmașelor voastre. Fiicele fiicelor fiicelor voastre își vor aminti poate de voi și, mai cu seamă, vă vor călca pe urme.

Sunt multe moduri de a trăi în armonie cu natura instinctuală, iar răspunsurile la întrebările noastre cele mai profunde se schimbă pe măsură ce noi ne schimbăm, și pe măsură ce lumea se schimbă, astfel că nu se poate spune: ”Faceți asta și asta, exact în această ordine, și totul va fi bine”. Dar toată viața, de când cunosc lupii, am căutat să înțeleg cum reușesc ei să trăiască mai tot timpul în așa o armonie. De aceea, în scopuri total pacifiste, vă recomand să începeți chiar acum cu oricare din punctele listei de mai jos. Acelora care luptă le-ar fi de cel mai mare folos să înceapă cu punctul 10:

REGULILE GENERALE DE VIAȚĂ ALE LUPILOR

  1. Să mănânci
  2. Să te odihnești
  3. Să hoinărești din când în când
  4. Să fii leal
  5. Să iubești copiii
  6. Să te hârjonești sub clar de lună
  7. Să-ți ascuți auzul
  8. Să ai grijă de oase
  9. Să te drăgălești
  10. Să urli cât mai des

Clarissa Pinkola Estes, Femei care aleargă cu lupii 

Traducere Simona Voicu

Editura Niculescu 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s